Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Norica Nicolai (ALDE): Personal, aș încuraja partidul să voteze învestirea Guvernului Cîțu

Parlamentarii ALDE ar trebui să voteze Guvernul Cîțu, declară la RFI președinta Consiliului Național al formațiunii, Norica Nicolai, care precizează că vorbește în nume personal. Ea afirmă că România are nevoie de stabilitate, în contextul actual intern și internațional.

Norica Nicolai spune că desemnarea lui Florin Cîțu ca premier este una controversată, dar în opinia ei primează stabilitatea țării: ”Părerea mea este că ceea ce se întâmplă face parte dintr-un scenariu prestabilit. Nominalizarea domnului Cîțu care este destul de controversată, cel puțin din punctul de vedere al Parlamentului, am văzut moțiuni îndreptate împotriva domniei sale, avize negative la comisie, deci este o persoană care nu trezește foarte multă simpatie”.

”Din punctul meu de vedere, chiar dacă partidul nu a dorit să voteze, eu cred că trebuie să privim această situație într-o conjunctură mult mai amplă și internă și internațională și să dăm o șansă acestui Guvern, în sensul că dăm o șansă stabilității țării, crizele fiind imprevizibile, cea cu privire la coronavirus, nu știm cum vor evolua cazurile, dacă vom fi confruntați cu o situație mult mai gravă, migrația este iarăși un subiect pe care nu trebuie să-l ignorăm, situația economică, nu numai în România, ci și în Europa nu este una încurajatoare. Ca atare, cred că dincolo de simpatie și antipatie, eu personal aș încuraja partidul să voteze învestirea Guvernului Cîțu”, afirmă președinta Consiliului Național ALDE.

 
Norica Nicolai, despre Guvernul Cîțu