Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


MAE: Un român din Italia a fost confirmat cu noul coronavirus

spital_garzi.jpg

Image source: 
pixabay.com

Ministerul de Externe a anunțat, în urmă cu puțin timp, că un român rezident în Lombardia, Italia, a fost confirmat cu infecție cu noul coronavirus.

Acesta este primul român din Italia diagnosticat cu noul coronavirus. " Conform informațiilor comunicate de către autoritățile italiene, un cetățean român, rezident în Lombardia, Republica Italiană, a fost depistat cu infecție cu COVID-19. Cetățeanul are simptome ușoare, fiind în auto-izolare la domiciliu.", a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit MAE, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre situațiile legate de COVID – 19, despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă la numărul +4021.320.20.20.

La nivel național se află în carantină 35 persoane, pentru alte 11.731 de persoane fiind dispusă măsura autoizolării la domiciliu. Până la această oră au fost prelevate și analizate 657 de probe de la persoanele care au sosit în România din zone afectate de infecția cu COVID-19 (coronavirus) ori persoane care au intrat în contact cu pacienți confirmați cu acest virus. Dintre acestea, 651 au ieșit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul.