Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Michèle Ramis, mesaj de 8 martie: ”Am cunoscut în România femei remarcabile

michele-ramis.jpg

Ambasadoarea Franței în România, Excelența sa, doamna Michèle Ramis
Ambasadoarea Franței în România, Excelența sa, doamna Michèle Ramis
Image source: 
nineoclock.ro

La 8 martie, lumea întreagă marchează Ziua Internațională a Femeii. Este o zi în care sunt celebrate realizările sociale și politice dar în aceeași măsură sunt subliniate discriminarea și violența asupra femeilor, fenomene care își fac simțită prezența în multe părți ale lumii.

Ambasada Franței la București a fost în ultimii ani foarte activă în privința apărării drepturilor femeilor și promovării egalității de gen. Doamna ambasador Michèle Ramis a ținut să transmită la RFI România un mesaj special femeilor din România, cu ocazia zilei de 8 martie.

În calitatea mea de primă femeie ambasador a Franței în România, a fost evident pentru mine că aveam să fiu mesagerul guvernului meu în privința egalității de gen, cu mai multă convingere și forță , deoarece cred că pot fi mai bine auzită de publicul feminin, pot încuraja femeile să-și deruleze proiectele și să-și câștige locul în societate.

Promovarea drepturilor femeilor are impact în mai multe domenii, precum promovarea în funcții publice și politice, leadershipul feminin în întreprinderi, combaterea violenței asupra femeilor, combaterea stereotipurilor prin educație.

Mesajul principal pe care vreau să-l transmit este că în continuare se simte nevoia unei schimbări a mentalităților pentru a se ajunge la o societate mixtă și echilibrată, bazată pe abilitățile femeilor și bărbaților, în beneficiul societății în ansamblul ei.

Este o muncă de lungă durată, dar care dă roade și în care trebuie să credem, pentru că revendicările femeilor sunt legitime.

Diplomația este o profesie de contact și am avut ocazia să cunosc un număr mare de românce remarcabile, care excelează în domeniile lor, fie că sunt femei politice, profesoare universitare, magistrate, antreprenoare , analiste, activiste sau sportive. Cu ocazia fiecărei întâlniri am fost surprinsă de hotărârea, deschiderea, curiozitatea și forța lor de caracter.

Aceste femei au putut depăși handicapurile, blocajele , iar întâlnirile noastre au fost adevărate surse de inspirație pentru mine.

La mulți ani tuturor, în această zi a drepturilor femeilor și să nu uităm să ne susținem unele pe altele, pentru a face în așa fel încât societățile noastre să se înscrie pe traiectoria egalității de gen!”  a spus ambasadoarea Michèle Ramis.