Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Întreaga Italie intră în carantină. Premierul, apel către populație: Stați acasă!

italy.jpg

Image source: 
pixabay.com

Întreaga Italie va intra în carantină și toți cetățenii sunt rugați de autorități să stea acasă. Premierul italian, Giuseppe Conte, a anunțat, în urmă cu puțin timp, că măsurile luate în contextul epidemiei de coronavirus, în nordul țării, vor fi valabile pe întreg teritoriul țării, începând de marți dimineață, transmite Corriere Della Sera. Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 463 de morţi în Italia, iar numărul persoanelor infectate este de 9.172, au anunţat luni seară autorităţile italiene.

Premierul italian, Giuseppe Conte, a anunțat, în urmă cu puțin timp, că măsurile luate în contextul epidemiei de coronavirus, în nordul țării, vor fi valabile pe întreg teritoriul țării.  Acestea includ și interzicerea participării la adunări publice.

Carantina întregii țări va presupune ca deplasarea cetățenilor să se facă numai pentru „necesități dovedite de muncă sau situații de necesitate” sau „motive de sănătate”.

Premierul Giuseppe Conte a mai spus că „nu există timp” pentru a contracara avansul virusului:

„Toți trebuie să renunțe la ceva pentru a proteja sănătatea cetățenilor. Astăzi este momentul responsabilității. Nu putem lăsa garda jos . Textul decretului – al unui singur articol, care va intra în Monitorul Oficial în această seară, și în vigoare de mâine – extinde măsurile lansate ieri întreaga peninsulă. (...)Sunt pe cale să semnez o măsură pe care o putem rezuma ca „rămân acasă ”. Nu va mai exista o zonă roșie pe peninsulă. Italia va fi o zonă protejată”, a declarat premierul italian.