Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Coronavirus | Ecaterina Andronescu: Opt zile de închidere a școlilor e puțin

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Cursurile din școli pot avea loc inclusiv prin apel video pe WhatsApp, declară la RFI senatoarea PSD Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației. Ea consideră că închiderea unităților de învățământ din cauza coronavirusului este o măsură potrivită, iar părinții trebuie să găsească o soluție, chiar dacă decizia nu le este convenabilă.

Ecaterina Andronescu e de părere că închiderea școlilor din cauza coronavirusului este o măsură corectă: ”Eu cred că este potrivită. Este o măsură care multor părinți nu le este convenabilă, pentru că nu au cu cine să lase copiii, dar trebuie să găsească o soluție. În sistem avem aproape trei milioane de elevi și dacă 20.000 se îmbolnăvesc din ei, creează o mare problemă pentru spitale, o mare problemă pentru părinți și pentru România”.

Fostul ministru PSD al Educației crede că orele pot fi recuperate pe telefon: ”În acest moment, cursuri online pe platforme nu sunt posibile. Noi am dat drumul la un proiect, dar proiectul este abia la început (...). Dar telefonul, să știți, eu cred că trebuie să facem apel la telefon ca la un instrument al educației. Există grupuri online între profesori și elevi, există grupuri online pe clase, telefonul poate fi un instrument care să fie folosit în această perioadă”.

Întrebată dacă sugerează recuperarea cursurilor prin apel video pe WhatsApp, Ecaterina Andronescu a răspuns: ”Da, de ce nu? Sigur că da, da”.

Senatoarea consideră că opt zile de suspendare a cursurilor în școli e prea puțin și spune că școlile ar trebui închise până la sfârșitul lunii martie: ”Mi se pare puțin, eu presupun că această perioadă va fi extinsă (...). Până la sfârșitul lunii martie, pentru că mă uit la deciziile pe care le iau și alte țări, mă uit la Franța, chiar și la Italia, la Germania, trebuie să fie peste două săptămâni, gândind că și perioada de incubație a acestui virus este de două săptămâni”.

 
Ecaterina Andronescu, despre închiderea școlilor, din cauza coronavirusului