Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Adriana Săftoiu: A exploata politic criza coronavirusului este o greșeală fatală

De ce esueaza coalitii Romania Adriana Saftoiu alianta PSD.png

Adriana Săftoiu crede că toate crizele din coaliții au la bază probleme de comunicare (Foto: arhivă RFI)
Adriana Săftoiu crede că toate crizele din coaliții au la bază probleme de comunicare (Foto: arhivă RFI)

”Nici nu vreau să mă gândesc că am fi atât de cinici, Opoziția și Puterea, încât să nu ne pese ce s-ar putea întâmpla dacă nu e controlat coronavirusul, doar pentru a câștiga niște voturi, la un moment dat”. Declarația a fost făcută la RFI de deputata PNL Adriana Săftoiu, care consideră pe de altă parte că măsura închiderii școlilor este normală.

Adriana Săftoiu crede că închiderea școlilor pe fondul crizei coronavirusului este o decizie corectă: ”Absolut firească și nu cred că ar trebui să ne surprindă. Până la urmă, Guvernul României ia niște măsuri, pe care dacă ne uităm și în celelalte țări, le iau și celelalte țări. Deci practic, nu facem altceva decât să luăm aceleași măsuri, să respectăm niște reguli deja impuse de OMS, nu facem nimic ieșit din comun, ba cred că e foarte bine că reacționăm preventiv”.

Întrebată cum ar trebui gestionată situația politică pe fondul crizei coronavirusului, deputata PNL a răspuns: ”Eu cred că într-o situație de criză (...), a exploata politic o asemenea situație este o greșeală fatală și nu doar pentru clasa politică în ansamblu, ci pentru societate în ansamblu (...). Nici măcar nu vreau să mă gândesc că am fi atât de cinici, unii, alții, în partid, altul, Opoziția, Puterea, încât să nu ne pese ce s-ar putea întâmpla dacă nu e controlat acest coronavirus, doar pentru a câștiga niște voturi, la un moment dat”.

Adriana Săftoiu spune că ea va vota Guvernul Cîțu: ”Eu cel puțin voi vota Guvernul Cîțu. Nu pot să vă spun acum ce va face de exemplu PSD-ul”.

 
Adriana Săftoiu, intervievată de Cosmin Ruscior, despre închiderea școlilor, pe fondul crizei coronavirusului