Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Coronavirus: Donald Trump suspendă toate călătoriile între SUA și statele din Uniunea Europeană

Excepție fac zborurile din și spre Marea Britanie mai anunță liderul de la Casa Albă. MAE recomandă cetățenilor români care intenționează să călătorească în SUA în perioada următoare să verifice cu companiile aeriene condițiile de călătorie și să urmărească anunțurile oficiale ale autorităților americane.

Donald Trump ia o decizie radicală ca metodă de prevenție a coronavirusului și suspendă pentru următoarele 30 de zile toate călătoriile din ţările europene spre SUA. Excepție vor face zborurile care decolează din Marea Britanie și nu se aplică cetățenilor americani.

Decizia vine la câteva ore după ce Organizația Mondială a Sănătății a declarat focarul drept o „pandemie” globală, numărul de pacienți infectați din SUA se apropie de 1300 de cazuri.

 

 

Donald Trump a precizat într-un tweet anterior că măsura vizează doar persoanele, nu și mărfurile.

43 de state americane au confirmat cazuri de coronavirus și multe dintre ele au declarat stare de urgență.

Numeroase evenimente au fost amanate. Printre ele parade de ST Patrick de la New York dar si multe meciuri de baschet din campionatul NBA. Actorul american Tom Hanks este unul dintre cele 1300 de cazuri depistate cu coronavirus în SUA.

Precizări de la Ministerul de Externe România 

Pentru ca masură vizează doar statele Schengen, Romania, Bulgaria, Croația și Irlanda nu intră sub incidența ei. La solicitarea RFI Ministerul Afacerilor Externe recomandă totuși cetățenilor români care intenționează să călătorească în SUA în perioada următoare să verifice cu companiile aeriene condițiile de călătorie și să urmărească anunțurile oficiale ale autorităților americane.