Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Președintele Iohannis: Nu luați cu asalt magazinele și farmaciile!

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi seara, că populația trebuie să se informeze privind noul coronavirus din surse oficiale și să nu ia cu asalt magazinele pentru a-și face provizii.

Șeful statului atrage atenția că „o atitudine prudentă și responsabilă nu echivalează sub nicio formă cu panica. Evitați propagarea de știri false, alarmiste, nu contribuiți la diseminarea unor informații care produc isterie, anxietate și comportamente iraționale. Dacă auziți un zvon, nu îl răspândiți mai departe și descurajați-i pe ceilalți să o facă. Pandemia de informații false și de minciuni este extrem de periculoasă și de nocivă”, a declarat președintele într-o declarație susținută la Palatul Cotroceni.

Șeful statului îndeamnă populația să se informeze doar din surse oficiale.

„Urmăriți comunicările publice făcute de instituțiile statului, urmăriți canalele oficiale de transmitere a știrilor. Am constatat cu toții cât de mult rău pot produce asemenea știri false, precum cele care circulă acum - cică orașe întregi din România urmează să intre în carantină.

Nu ne aflăm într-un asemenea scenariu! Nu luați cu asalt magazinele și farmaciile!”, a fost mesajul lui Klaus Iohannis pentru români.

„Într-o formă sau alta, într-o proporție mai mare sau mai mică, toți suntem afectați de contextul actual. Sunt sectoare ale economiei care suferă pierderi grele în aceste zile, sunt multe companii a căror activitate este periclitată”, a conchis președintele.