Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Kelemen Hunor: Viitorul premier trebuie să fie un om responsabil, hotărât și cu autoritate

Kelemen Hunor premier responsabil autoritate.png

Kelemen Hunor și-ar dori un premier responsabil și cu autoritate
Kelemen Hunor și-ar dori un premier responsabil și cu autoritate

UDMR va vota următorul Guvern, care trebuie să fie condus de un premier responsabil și hotărât, declară la RFI liderul formațiunii, Kelemen Hunor. El se așteaptă ca președintele Klaus Iohannis să facă o propunere acceptabilă de prim-ministru, după consultările de vineri de la Cotroceni cu partidele parlamentare. Florin Cîțu și-a depus joi mandatul de premier desemnat, cu doar câteva minute înainte de ședința Parlamentului, în care avea șanse mari să fie învestit în funcție.

Kelemen Hunor consideră că ”în ultima clipă să depui mandatul nu este un semnal bun. Sigur, e nevoie de un profil de prim-ministru care are toată autoritatea necesară și politică și economică”.

Președintele UDMR și-ar dori un premier responsabil: ”Așteptăm un premier, un om care va forma un Guvern, un om responsabil, un om hotărât și vom da votul pentru acel Guvern minoritar, de coaliție, cum va dori acel premier care va fi desemnat, sper că în cursul zilei de azi și luni-marți se poate vota un Guvern. Vom da voturile pentru a intra în normalitate, să spunem așa”.

Kelemen Hunor se așteaptă ca președintele Klaus Iohannis să facă o propunere acceptabilă de premier, în urma consultărilor de la Palatul Cotroceni: ”Nu cred că cineva dorește să facă o aventură, sunt convins că președintele Iohannis nu vrea să facă nici o aventură cu orice premier și cu orice Guvern și va face o propunere acceptabilă. Calculul cu anticipatele nu mai există. Cine face calcule cu alegerile anticipate parlamentare eu cred că trăiește într-o altă lume”.

Kelemen Hunor, despre desemnarea premierului