Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Coronavirus: Conducerea PNL se izolează la domiciliu, Ludovic Orban la Vila Lac 1

Coronavirus conducere PNL izoleaza domiciliu.jpg

Ludovic Orban se izolează la Vila Lac 1, de teama coronavirusului (Sursa foto: gov.ro)
Ludovic Orban se izolează la Vila Lac 1, de teama coronavirusului (Sursa foto: gov.ro)

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat vineri că toți membrii conducerii partidului se vor izola la domiciliu, după ce un senator liberal a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

ACTUALIZARE 12.51: Senatorul PNL depistat pozitiv cu coronavirus este Vergil Chițac. El a scris vineri un mesaj pe Facebook:

”Dragi prieteni,

Din păcate, starea de rău pe care am acuzat-o în ultimele zile s-a dovedit a fi cauzată de Coronavirus COVID-19. Voi urma întocmai procedurile Direcției de Sănătate Publică și am încredere că totul se va rezolva cu bine. Sunt extrem de mâhnit că eu, soția mea și atâția alți oameni din România și din lume trecem prin astfel de momente. E o încercare pentru toată planeta.

Mă impresionează mesajele și încurajările care nu se mai opresc. Vă mulțumesc și vă doresc din suflet să fiți sănătoși și să aveți mare grijă de voi, pentru că boala poate lovi când nu te aștepți".

 

ACTUALIZARE 12.35: Senatorul PNL din Constanța Vergil Chițac confirmat cu coronavirus a participat pe 8 martie la o petrecere cu aproximativ 400 de femei din comunitatea musulmană. Potrivit Mediafax, pe Facebok există o fotografie cu senatorul la evenimentul organizat de Uniunea Culturală a Tătarilor din România.

 

ACTUALIZARE 12.08: Președintele Klaus Iohannis a decis să țină consultările de vineri cu partidele prin teleconferință, anunță Administrația Prezidențială.

 

ACTUALIZARE 12.05: Ludovic Orban a fost întrebat de jurnaliști de ce a ținut o conferință de presă, în condițiile în care a intrat în contact cu senatorul PNL Vergil Chițac, diagnosticat cu coronavirus. Liderul PNL a răspuns: ”Sunteți la o distanță corespunzătoare. Dacă exista acest risc și dacă aș fi purtăror, am avut ocazii să fim și la distanțe mai mici”.

Premierul interimar a precizat că toți reprezentanții presei prezenți la conferință vor fi testați pentru COVID-19.

 

Ludovic Orban se izolează la Vila Lac 1, de teama coronavirusului.

Premierul interimar a anunțat vineri că după ce parlamentarul PNL Vergil Chițac a fost confirmat cu coronavirus, atât el, cât și toți membrii Biroului Politic Național se vor izola la domiciliu.

Ludovic Orban a mai spus că miniștrilor și membrilor BEX li se vor lua probe, pentru a fi diagnosticați.

”Mă voi izola la Vila Lac 1, unde vom avea toate atribuțiile exercitate. Urmează să luăm o decizie, pentru a vedea unde se izolează miniștrii (...). Miniștrii să se ducă la birourile lor, să nu aibă contacte cu angajații, să evite răspândirea. Își vor exercita atribuțiile. Solicit întregului dispozitiv de luptă împotriva coronavirusului să nu înceteze procedurile, să nu fie afectată capacitatea Guvernului de a lupta împotriva coronavirusului”, a declarat el.

Ludovic Orban anunță că nu mai merge la consultările de vineri de la Palatul Cotroceni, pentru desemnarea premierului: "Cum să merg la consultări? Ar însemna să expun presedintele (...). În timpul ședinței de BEX mi-a transmis această informație, l-am sunat pe președinte, normal, cum se face în astfel de situații".