Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Comisar european: Statele UE vor putea ieși din reglementările bugetare

thierry_breton.jpg

Comisarul european pentru piața internă Thierry Breton
Sursa imaginii: 
AFP

Uniunea Europeană anticipează o recesiune pentru anul 2020, a precizat luni comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton, fără a da cifre, dar estimând un impact global al crizei coronavirusului asupra creșterii economice europene „de la 2 la 2,5%”, scrie Le Figaro, preluat de G4Media.

„Înaintea crizei, eram în jur de 1,4%” prognoză de creștere „pe tot continentul. Credem că vom avea un impact între 2 și 2,5%” asupra acestei creșteri, a spus Thierry Breton.

Comisarul european a apreciat că „bineînțeles” țările europene se vor putea elibera pentru moment de regulile Pactului pentru stabilitate, pentru a face față crizei, așa cum prevăd tratatele europene. „Vom respecta cu strictețe pactul care permite în cazurile de forță majoră (…) să iasă din reguli”, a spus el.

Întrebat despre oportunitatea unui plan de relansare, Thierry Breton a apreciat că este „mult prea devreme pentru a discuta despre acest lucru” în detaliu, dar a lăsat să se înțeleagă că probabil va exista un astfel de plan la momentul potrivit.

Deciziile vor fi luate „în funcție de ce vom vedea asupra impactului real asupra economiei”, a mai spus comisarul european.