Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Și guvernul de la Londra închide școlile în al 12-lea ceas

boris_the_big.jpg

Image source: 
AFP

Autorităţile din Marea Britanie au decis miercuri seară închiderea şcolilor şi colegiilor, în cadrul eforturilor de limitare a răspândirii coronavirusului.

 

Guvernul Boris Johnson a anunţat miercuri seară că vor fi închise toate şcolile, grădiniţele şi colegiile, după o serie de critici privind acţiunile insuficiente în sensul limitării răspândirii coronavirusului, infomează agenţia de presă Reuters.

Cele mai multe şcoli vor fi închise începând de vineri, dar unele unităţi de învăţământ vor rămâne deschise pentru copiii angajaţilor serviciilor esenţiale.

"Ştiu că situaţia a devenit din ce în ce mai problematică. Am spus anterior că, în cazul în care ştiinţa şi recomandările se vor schimba astfel încât menţinerea deschisă a şcolilor nu va mai fi în interesul elevilor şi proferosilor, vom acţiona. Ne aflăm acum în acel moment. Răspândirea virusului se produce într-un ritm mai alert decât se anticipa", a declarat Gavin Williamson, ministrul Educaţiei, în Parlament.

Premierul Boris Johnson a anunţat miercuri seară închiderea unităţilor de învăţământ din Anglia. Autorităţile din Ţara Galilor, Scoţia şi Irlanda de Nord anunţaseră deja închiderea şcolilor începând de vineri. "Analizând situaţia actuală, cred că trebuie să intensificăm presiunile prin închiderea şcolilor", a precizat Boris Johnson.

Bilanţul epidemic a ajuns la 104 morţi în Marea Britanie şi sunt 2.626 de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus, conform datelor anunţate miercuri seară de autorităţi.