Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Coronavirus|Steriu (PSD): Ar fi o catastrofă să facem alegeri locale înainte de iulie-august

Valeriu Steriu Parlament disputa politica.jpg

Valeriu Steriu consideră ridicol demersul PNL la CCR (Sursa foto: Facebook/Valeriu Steriu)
Valeriu Steriu consideră ridicol demersul PNL la CCR (Sursa foto: Facebook/Valeriu Steriu)

A aduna oameni în următoarele luni în săli de vot și a plimba o ștampilă de la unul la altul ar fi o catastrofă, nu putem discuta cel puțin până la sfârșitul lunii iulie-august de nici un fel de tip de alegeri, declară la RFI deputatul PSD Valeriu Steriu. UDMR a propus anterior amânarea alegerilor locale până în octombrie, în contextul coronavirusului.

Valeriu Steriu consideră că alegerile locale ar trebui amânate: ”Oficial, încă nu am avut o dezbatere pe această amânare de alegeri. La un moment dat, cu siguranță va veni momentul în care să fixăm și o dată, pentru că în primul rând Constituția ne împinge spre acest lucru. Evident că cel puțin în perioada următoare este exclus să facem orice tip de alegeri (...). A aduna oameni în următoarele două luni în săli de vot și a plimba o ștampilă de la unul la altul ar fi o catastrofă. Nu cred că putem discuta cel puțin până la sfârșitul lunii iulie-august de nici un fel de tip de alegeri. În primul rând, trebuie să vedem o eradicare a acestei pandemii aproape în totalitate, ca să putem relua un ciclu normal și cu o activitate electorală normală”.

Deputatul PSD crede că ”actualii primari și consilieri, după patru ani, cei mai mulți dintre ei având chiar opt ani sau 12 ani de mandat, au experiența cea mai bună. Adică a veni acum cu un primar care în prima zi să își înceapă activitatea nu cred că este deloc o soluție, pentru că să nu uităm și efortul administrației locale este absolut important în perioada următoare”.

 
Valeriu Steriu, despre alegerile locale, pe fondul coronavirusului