Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Reacţia Ambasadei Italiei în România la informaţia despre blocarea unui transport de măşti de protecţie

brescia-4931110_1920.jpg

Image source: 
pixabay.com

Ambasada Italiei la Bucureşti dă asigurări, într-un comunicat făcut public joi, că „statul român nu a făcut obiectul vreunei plângeri sau condamnări, nici măcar morale” de practică incorectă. Documentul este o reacție la informațiile vehiculate în presă, conform cărora România ar fi blocat un transport de măști de protecție destinat Italiei.

Cu privire la informațiile vehiculate în presă conform cărora România ar fi blocat un transport de măști de protecție destinat Italiei, Grupul de Comunicare Strategică aduce în atenție comunicatul de presă al Ambasadei Italiei la București. 

"Referitor la informaţiile apărute în articolul <Italia acuză România de practici incorecte pentru că i-a blocat un transport de măști de protecție>, Ambasada Italiei în România, confirmând că iniţiativele contrarii dreptului internaţional vor fi denunţate oriunde vor avea loc, precizează că nicio activitate atribuibilă statului român nu a făcut obiectul vreunei plângeri sau condamnări, nici măcar morale. Din contră, suntem siguri de colaborarea autorităţilor române în urmărirea eventualelor operaţiuni ilegale comise de oricine pe teritoriul său şi le mulţumim pentru aceasta", se arată în postarea de pe siteul instituției.

(https://ambbucarest.esteri.it/ambasciata_bucarest/ro/ambasciata/news/dall-ambasciata/2020/03/press-release.html