Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Coronavirus|Dan Barna: Măsurile anunțate de premier sunt necesare, dar insuficiente

Dan Barna stare alerta fractura logica.png

Dan Barna anunță că USR va susține foarte probabil prelungirea stării de alertă
Dan Barna anunță că USR va susține foarte probabil prelungirea stării de alertă

Măsurile financiare anunțate de Guvern în contextul coronavirusului contează, însă nu sunt suficiente, declară la RFI președintele Uniunii Salvați România, Dan Barna. Premierul Ludovic Orban a anunțat între altele că statul va plăti șomajul tehnic și va majora plafonul de garantare a creditelor pentru IMM-uri.

Dan Barna comentează măsurile anunțate de premier în contextul coronavirusului: ”La o primă vedere, sunt niște pași înainte necesari, sunt niște măsuri care fără îndoială contează și erau așteptate. Nu sunt însă în opinia noastră suficiente și spun asta uitându-mă la ce se întâmplă în celelalte state dezvoltate sau mai puțin dezvoltate și din Europa și de peste Ocean, unde s-a înțeles foarte clar miza extraordinară pe care o are fiecare stat să mențină locurile de muncă, să mențină cât se poate de funcțional economia și mai ales să permită locuințelor familiilor să funcționeze”.

Ce soluții pentru mediul de afaceri propune USR, pentru depășirea crizei provocate de coronavirus? ”Scutirea de la plata impozitului pe venit a CAS și CASS pentru primii 2.000 de lei plătiți ca salariu angajaților din cele mai afectate sectoare (...), scutirea de la plata impozitului pe venit sau profit, timp de maxim trei luni, tot așa, pentru întreprinderile din sectoarele afectate de pandemie, eventuale bonificații pentru cei care sunt afectați moderat de efectele pandemiei și pentru cei care își plătesc impozitele și contribuțiile, până la 30 iunie, să spunem, nu știu, un 10% amnistie fiscală în privința accesoriilor”, spune liderul USR.

Dan Barna, despre măsurile financiare anunțate de Guvern, pe fondul coronavirusului