Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dan Barna la RFI: Organizarea alegerilor locale la termen ar fi un gest iresponsabil

Dan Barna motiune cenzura PSD joc imagine.jpg

Dan Barna critică moțiunea de cenzură a PSD
Dan Barna critică moțiunea de cenzură a PSD

Președintele USR, Dan Barna, declară la RFI că e nevoie de amânarea alegerilor locale, în contextul coronavirusului. ”Am fi iresponsabili să organizăm acum alegeri, când oamenii sunt îngrijorați cum își protejează bunicii sau copiii de această pandemie”, consideră el.

Dan Barna spune că alegerile locale ar trebui amânate, din cauza coronavirusului: ”Situația continuă să evolueze într-o direcție pe care nu o doream, dar pe care o anticipam. Și eu înclin să cred că e nevoie de amânarea alegerilor. Este o discuție pe care am avut-o și în Biroul Național și e previzibil că va fi necesară amânarea alegerilor. Deocamdată, până în toamnă, adică să fim totuși în logica în care s-ar atinge un vârf al epidemiei undeva în mai-iunie, după datele care circulă dinspre experții medicali, după care ar trebui ca până spre toamnă să reîncepem să fim funcționali”.

Liderul USR crede că ”am fi iresponsabili să organizăm acum alegeri, când oamenii sunt îngrijorați cum își protejează bunicii sau copiii de această pandemie”.

 
Dan Barna, despre alegerile locale, pe fondul coronavirusului