Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


MAPN : Armata este gata să apere populația în fața ”inamicului nevăzut” COVID

mapn_covid.jpg

Image source: 
MAPN

Ministrul Apărării Nicolae Ciucă a transmis un mesaj către populaţie, pe care o îndeamnă să rămână în case pentru a-i apăra pe cei care se luptă în prima linie cu„un inamic nevăzut, fără tabără militară şi fără doctrină sau strategie de atac”, pandemia de COVID-19.

 

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a transmis un mesaj prin care spune cum poate fi prevenită infecţia cu noul coronavirus. „Principala strategie pe care o putem aplica în lupta cu coronavirusul, singura care şi-a dovedit eficienţa, este să staţi acasă, să evitaţi cât se poate de mult apropierea de alte persoane şi mai ales... să vă protejaţi”, a spus Nicolae Ciucă, ministrul Apărării.

Ministrul Apărării a dat asigurări că, dacă va fi nevoie, militarii sunt pregătiţi să apere cetățenii. „Militarii sunt şi vor fi implicaţi total în ceea ce presupune apărarea ţării, în lupta cu un inamic nevăzut care nu are tabără militară, doctrină sau o strategie de atac”, a mai spus Ciucă.

Ministerul Apărării a postat pe Facebook imagini video în care militarii arată, pas cu pas, cum poate fi prevenită infectarea cu noul coronavirus. În mesajul MApN românii sunt sfătuiţi să stea acasă şi să se gândească la personalul din prima linie de luptă. „Sfârşitul pandemiei depinde foarte mult de fiecare persoană”, este mesajul militarilor români.

„Staţi acasă! Şi atunci când nu se poate şi trebuie neapărat să vă deplasaţi respectaţi regulile! Să ne gândim şi la cei care muncesc ca să salveze atâţia oameni! Sfârşitul pandemiei depinde foarte mult de fiecare persoană. #StareaDeSolidaritate #Româniafiiputernică #COVID19”, este mesajul postat pe Facebook de MApN.

MApN deja oferă sprijin în epidemia cu noul coronavirus. De exemplu, Spitalul Mobil Operaţional ROL 2 va fi operaţionalizat în scurt timp, iar două aeronave militare vor aduce materiale sanitare din Turcia şi Germania.