Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Coronavirus|Dacian Cioloș: Comunicarea a fost insuficient de clară. Guvernul să se lase ajutat

Dacian Ciolos acord Bruxelles istoric.jpg

Dacian Cioloș: România trebuie să vină nu doar cu proiecte, ci și cu o viziune (Sursa foto: Facebook/Dacian Cioloș)
Dacian Cioloș: România trebuie să vină nu doar cu proiecte, ci și cu o viziune (Sursa foto: Facebook/Dacian Cioloș)

Autoritățile ar trebui să colaboreze cu o echipă de specialiști în comunicare, în contextul coronavirusului, declară la RFI președintele PLUS, Dacian Cioloș, liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European, care recunoaște că situația nu e deloc ușoară pentru Executiv.

În opinia lui Dacian Cioloș, comunicarea autorităților în contextul coronavirusului poate fi îmbunătățită: ”Mi s-a părut insuficient de clară și de fermă. Eu cred că într-o astfel de operație, precum cea pe care o conduce Guvernul acum și trebuie să recunosc că nu e deloc ușor ceea ce se întâmplă acum și nu e deloc ușor pentru Guvern, cred că trebuie o echipă de specialiști în comunicare, care să ajute Comandamentul pentru Situații de Urgență să transmită mesaje foarte clare pe toate canalele”.

Liderul PLUS dă și un exemplu de comunicare insuficient de fermă, în contextul coronavirusului: ”Prezentarea acestor Ordonanțe militare, de exemplu, când doar ieși în fața publicului și citești de pe o hârtie niște decizii, nu mi se pare suficient, nu inspiră fermitate și suficientă credibilitate”.

Dacian Cioloș recomandă autorităților să colaboreze cu ONG-urile, pe fondul coronavirusului: ”Nu vreau să creadă cineva că vin să dau lecții celor care duc greul acum, pentru că știu ce înseamnă să-ți asumi o astfel de responsabilitate și am tot respectul pentru cei care și-au asumat această responsabilitate. Și noi vrem să ajutăm cu experiența pe care o avem (...). E important ca Guvernul să fie ajutat acum și să se lase ajutat, să se lase sprijinit. Evident că acolo e comanda, evident că e nevoie de o comandă foarte fermă, foarte clară (...) și mobilizate toate forțele din societate”.

Dacian Cioloș, despre comunicarea autorităților, în contextul coronavirusului