Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Coronavirus|Șeful Cancelariei premierului: Anchetăm achiziția măștilor de la firma din Giurgiu

coronavirus_sef_cancelarie_premier_ancheta_masti_giurgiu.jpg

Ionel Dancă: Nu vom tolera specula (Sursa foto: gov.ro)
Ionel Dancă: Nu vom tolera specula (Sursa foto: gov.ro)

Corpul de Control al Ministerului de Finanțe a deschis o anchetă în cazul achiziției de către stat a 1,75 milioane de măști de la o firmă aflată într-o comună din Giurgiu, care se ocupă cu vânzarea de produse alimentare, alcool și tutun, la un preț mediu de 32 de lei bucata, față de un preț normal de 10 lei. Șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a declarat la RFI că ”specula și contractele abuzive” nu vor fi tolerate.

Informația privind achiziția măștilor de la firma din Giurgiu, în contextul coronavirusului, a fost publicată de HotNews.ro.

Ionel Dancă anunță o anchetă în acest caz: ”Ne-a fost semnalat acest caz în mai multe situații, în baza mai multor solicitări și în acest moment la Ministerul Finanțelor Publice a fost dispus un control în acest caz, pentru a verifica modul în care s-a făcut această achiziție. Ceea ce vrem să transmitem este că suntem într-o situație de urgență. Evident că prioritatea Guvernului este de a desfășura achiziții într-un mod rapid de materiale sanitare, pentru a face față eforturilor de limitare a răspândirii infecțiilor cu coronavirus, însă nu vom tolera specula în astfel de situații și contractele abuzive”.

Șeful Cancelariei premierului spune că situațiile de speculă în perioada coronavirusului vor fi verificate și sancționate: ”Deocamdată nu avem concluziile Corpului de Control, s-a dispus o anchetă a Corpului de Control la nivelul Ministerului Finanțelor Publice în acest caz și când vom avea concluziile, o să putem comunica ce s-a întâmplat. Semnalul pe care vrem să-l transmitem este că pot apărea diverse situații de speculă sau de achiziții abuzive și aceste situații vor fi verificate și sancționate. Nu avem nici o toleranță în această privință”.

 
Ionel Dancă, despre achiziția de măști de la o firmă din Giurgiu