Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ludovic Orban: ”Faptul că ne apucăm noi să testăm acum 10.000 de persoane este o poveste”

orban.jpg

Premierul Ludovic Orban
Premierul Ludovic Orban
Sursa imaginii: 
site-ul Guvernului României

”Faptul că ne apucăm noi să testăm acum 10.000 de persoane este o poveste”, a declarat vineri dimineața premierul Ludovic Orban, care a precizat că există criterii clare și proceduri privind testarea oamenilor pentru infecții cu coronavirus, personalul medical și cei care sunt vizați de anchetele epidemiologice având prioritate. 

Premierul a anunțat că de săptămâna viitoare ”vom crește capacitatea de testare”, în condițiile în care până acum, capacitatea de diagnosticare a fost redusă. ”Cu toate acestea numărul de decese înregistrat în România este relativ mic, datorită măsurilor riguroase care s-au luat încă de la început... Amintiți-vă că după Anul Nou Chinezesc au intrat în România, venind din China, mii de persoane”, a spus el.

Întrebat care sunt motivele pentru care fostul ministru al sănătății, ​Victor Costache, a fost înlocuit din funcție, Orban a precizat că acesta a demisionat "din motive de natură personală și profesională"

Primul ministru a făcut și un anunț-cheie pentru Ministerul Sănătății. Potrivit hotnews.ro,  Georgeta Bumbac, considerată cel mai puternic funcționar din această instituție în ultimul deceniu, fina baronului PSD de Constanța Felix Stroe și membră, potrivit propriei declarații de avere, în consiliile de administrație a 3 companii de stat (CNAIR, Aeroporturi București și Administrația Canalelor Navigabile), ar urma să fie schimbată din funcție deoarece "ocupă postul prin delegare, nu prin concurs".