Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Boris Johnson, testat pozitiv cu coronavirus

boris_coronavirus.jpg

Boris Johnson
Boris Johnson a postat pe Twitter o înregistrare video în care dezvăluie că are COVID-19
Sursa imaginii: 
BBC

Premierul britanic a anunțat că a fost testat pozitiv cu Coronavirus (COVID-19). Boris Johnson a anunțat pe contul său de Twitter că are simptome ușoare și va continua să conducă guvernul prin intermediul videoconferințelor.

 

”În ultimele 24 de ore am dezvoltat simptome ușoare și am fost testat pozitiv cu coronavirus”, a spus Johnson. ”M-am autoizolat, dar voi continua să conduc guvernul prin videoconferință în timp ce luptăm cu acest virus”, a transmis el.

La începutul acestei săptămâni, purtătorul de cuvânt al prim-ministrului a confirmat că ministrul de externe, Dominic Raab, în calitate de prim-secretar de stat, a fost ministrul desemnat să asigure interimatul în care premierul Johnson nu se va simți bine.

S-a anunțat de asemenea că ministrul sănătății, Matt Hancock a testat pozitiv Coronavirus, iar șeful serviciului medical din Anglia, Chris Witty, care a apărut la conferințele de presă zilnice alături de premierul Johnson, prezinte și el simptome specifice bolii. 

În vârstă de 55 de ani, Johnson locuiește în reședința prim ministerială de la 10, Downing Street în centrul Londrei cu partenera sa, Carrie Symonds, care este însărcinată cu primul loc copil. 

Este de asemenea de așteptat ca Symonds, care este gravidă în cinci luni,  să se auto-izoleze, departe de prim ministru. Nu s-a spus nimic despre faptul că ar avea și ea virusul.

Organizația Mondială a Sănătății a spus că nu există dovezi că femeile însărcinate prezintă un risc mai mare de boală severă decât populația generală dacă contractează Covid-19.

Directorul său general OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, i-a transmis cele mai bune urări lui Johnson.

Premierul Johnson a fost depistat pozitiv la numai doă zile după ce Prințul Charles - moștenitorul tronului britanic a testat și el pozitiv pentru Coronavirus. 

Prințul Charles, în vârstă de 71 de ani, s-a auto-izolat la Castelul Balmoral în Scoția și a declarat că până acum se simte bine.


Boris Johnson și Carrie Symonds
Logodnica premierului Johnson, Carrie Symonds, este gravidă în cinci luni, dar nu s-a anunțat dacă este și ea infectată cu Coronavirus
Sursa imaginii: 
AP