Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ungureanu (USR): Cântarea imnului în intersecții, o prostie comunistoidă; trebuie o statistică a achizițiilor pe spitale

Criza coalitie Emanuel Ungureanu demitere Voiculescu.jpg

Emanuel Ungureanu îl acuză pe premierul Florin Cîțu de trădare politică (Sursa foto: Facebook/Emanuel Ungureanu-arhivă)
Emanuel Ungureanu îl acuză pe premierul Florin Cîțu de trădare politică (Sursa foto: Facebook/Emanuel Ungureanu-arhivă)

Medicii sunt speriați pentru că se află în prima linie în contextul coronavirusului, iar autoritățile îi amenință cu pușcăria, în loc să vină cu măsuri de protecție, declară la RFI deputatul USR Emanuel Ungureanu. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a spus duminică seară că refuzul de internare a unui pacient care are nevoie de îngrijiri medicale cade sub incidență penală.

Emanuel Ungureanu afirmă că ”noile măsuri sunt cumva și cele vechi. Aș fi vrut să existe alte măsuri, în afară de populismul cu să cântăm imnul în intersecții și cu alte prostii comunistoide. Aș fi vrut să văd de exemplu îndemnuri către cei care pot să aducă cât mai repede măști care protejează doctorii, combinezoane, dezinfectanți, mănuși”.

”Cumva, aș fi vrut să-l văd pe Raed Arafat că înainte de a-i amenința cu pușcăria pe doctorii care sunt speriați că sunt în prima linie, au și ei familii, aș fi vrut să văd că ne oferă o statistică pe spitale, cu privire la modul în care s-au făcut achizițiile la zi. Noi nu avem la această oră o coordonare națională clară, să știm pe spitale care sunt stocurile, ce au astăzi să pună pe ei medicii, asistentele, infirmierele (…). Nu am primit decât povești cu combinezoane care vin nu știu când, care se fac și sunt pe drum”, subliniază deputatul USR.

 
Emanuel Ungureanu, despre Ordonanța militară 4, în contextul coronavirusului