Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Coronavirus UK: Prim ministrul Boris Johnson la terapie intensivă

spital_st_homas.jpg

Spitalul St Thomas din Londra
Prim ministrul Boris Johnson a fost mutat la secția de terapie intensivă a Spitalului St Thomas din Londra
Sursa imaginii: 
https://www.london-se1.co.uk/

Prim ministrul britanic Boris Johnson a fost mutat la terapie intensivă în spital în urma agravării simptomelor Coronavirus, a anunțat purtătorul său de cuvânt. Premierul Johnson i-a cerut ministrului de externe, Dominic Raab, să îi țină locul "acolo unde este necesar”.

Premierul Johnson, în vârstă de 55 de ani, a fost internat duminică la Spitalul St Thomas 'din Londra, cu "simptome persistente".

Purtătorul de cuvânt a spus că a fost mutat la sfatul echipei sale medicale și că primește "îngrijiri excelente”.

Premierul Johnson i-a cerut ministrului de externe, Dominic Raab, care are titlul de prim secretar de stat, să-i țină locul acolo unde este nevoie, a mai spus purtătorul de cuvânt. 

"Pe parcursul acestei după-amieze, starea premierului s-a agravat și, la sfatul echipei sale medicale, a fost mutat la unitatea de terapie intensivă a spitalului." se spune într-un comunicat al cabinetului din Downing Street, reședința premierului.

"Prim ministrul primește îngrijiri excelente și mulțumește întregului personal al Serviciului Național de Sănătate (NHS) pentru munca grea și dăruirea lor.” se mai spune în comunicat

Premierul Johnson a fost inițial dus la spital pentru teste de rutină după testarea pozitivă cu Coronavirus pe 27 martie..

Simptomele sale includeau temperatură ridicată și tuse. Mai devreme pe parcursul zilei de luni el a afirmat că este "într-o stare de spirit bună". 

Anterior, pe parcursul zilei de luni purtătorul de cuvânt al premierului Johnson calificase drept "dezinformare" o știre a agenției oficioase de știri RIA Novosti din Rusia care, citând o sursă din NHS, spunea că acesta ar urma să fie pus pe un ventilator medical ca urmare a deteriorării stării sale de sănătate.

Potrivit unui corespondent BBC premierul Johnson a primit oxigen luni după amiază, dar nu a fost pus pe ventilator medical. 

Dominic Raab
Ministrul de externe, Dominic Raab, îi va ține locul premierului Boris Johnson
Sursa imaginii: 
BBC
 
Ascultați relatarea corespondentului RFI la Londra, Petru CLEJ