Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Kelemen Hunor: Guvernul are impresia că le știe pe toate. Oameni buni, discutați și cu Parlamentul!

Kelemen Hunor Schengen esec olandezi.png

Kelemen Hunor, optimist în privința Schengen
Kelemen Hunor, optimist în privința Schengen
Sursa imaginii: 
arhiva RFI

Parlamentul nu poate fi pus între paranteze în perioada epidemiei de coronavirus. Afirmația a fost făcută la RFI de președintele UDMR, Kelemen Hunor, care critică Guvernul PNL pentru lipsa de comunicare cu Legislativul.

Kelemen Hunor consideră că autoritățile gestionează în mare parte destul de bine epidemia de coronavirus, dar crede că unele Ordonanțe de Urgență trebuie modificate numaidecât în Parlament: ”Ordonanțele de Urgență date de Guvern, care reglementează legi organice nu sunt în regulă. Nu există un dialog între Guvern și Parlament și Guvernul are impresia că le știe pe toate. De aceea, noi am inițiat și spunem aproape în fiecare zi: oameni buni, discutați și cu Parlamentul, starea de urgență nu înseamnă că Parlamentul nu lucrează”.

Liderul UDMR cere Guvernului să nu ignore Legislativul: ”Parlamentul nu poate fi pus în paranteză și de aceea criticăm noi aceste Ordonanțe de Urgență, fiindcă reglementează legi organice și nu există nici cea mai mică intenție de a discuta cu Parlamentul. După aceea, dacă Parlamentul intervine, când discută în comisii și în plen și modifică aceste Ordonanțe de Urgență, atunci Guvernul se supără, se supără absolut degeaba”.