Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Coronavirus UK: Conspiraționistul David Icke provoacă reacții oficiale

david_icke.jpg

David Icke
David Icke susține că epidemia de Coronavirus este cauzată de rețelele 5G
Sursa imaginii: 
London Live

Ofcom - organismul de reglementare în audiovizual din Marea Britanie - a declanșat o anchetă în urma sesizărilor împotriva unui interviu televizat al conspiraționistului David Icke cu privire la legătura între tehnologia 5G și Coronavirus. 

Ofcom a lansat investigația în regim de urgență după depunerea a zeci de plângeri împotriva interviului difuzat de canalul London Live, proprietatea miliardarului rus Evghenii Lebedev, care deține și cotidianul londonez de seară, Evening Standard. 

Interviul, luat de fostul bancher Brian Rose, este în fapt redifuzarea materialului postat de canalul You Tube London Real în luna martie 2020.  

În timpul interviului, Icke, în cea mai mare parte necontestat, a făcut afirmații neverificate despre pandemia Coronavirus ca făcând parte dintr-un complot vechi de 30 de ani de către tehnocrați pentru a distruge economia globală și a impune supravegherea în masă a societății.

El a descris de asemenea măsurile de distanțare socială drept "sinucidere economică" și a minimalizat pericolele Coronavirusului, spunând că majoritatea oamenilor sănătoși le pot "respinge ușor".

Ofcom reacționează

Ministrul culturii, Oliver Dowden, a declarat la BBC a doua zi după difuzarea interviului că afirmațiile lui Icke echivelează cu o "teorie lunatică ale conspirației” și că se așteaptă ca Ofcom "să ia măsurile adecvate”.

Stâlp 5G vandalizat
Un stâlp de rețea 5G a fost incendiat la Birmingham
Sursa imaginii: 
SWNS

Ofcom, un organism public independent de guvern, a declanșat imediat investigația, iar canalul London Live afirmă că a cooperat cu evaluarea Ofcom.

Investigația asupra interviului lui Icke urmează deciziei Ofcom de săptămâna trecută, potrivit căreia un post de radio local a încălcat regulile, după ce unul dintre oaspeții săi a sugerat că pandemia a fost cauzată de lansarea tehnologiei mobile 5G.

În ultimele săptămâni circa 20 de stâlpi de rețea au fost vandalizați ca urmare a vehiculării teoriei conspirației care face legătura între 5G și Coronavirus, iar guvernul a atras atenția că astfel de acte pun în pericol vieți omenești prin împiedicarea comunicării cu serviciile de urgență. 

Ministrul Dowden discută cu companiile de media socială măsuri de contracarare a răspândirii știrilor false, iar You Tube și Facebook au șters deja interviul cu Icke. 

Icke - conspiraționistul nr. 1

În vârstă de 67 de ani, Icke este probabil conspiraționistul numărul 1 din Marea Britanie, dacă nu cumva din întreaga lume, cu o activitate prodigioasă și nenumărați adepți. 

David Icke
David Icke și-a început cariera ca portar la o echipă din liga a treia a Angliei
Sursa imaginii: 
Daily Express

El și-a început cariera ca fotbalist, fiind considerat un portar talentat, evoluând la Hereford United în liga a treia, însă a fost nevoit să abandoneze sportul suferind de artrită reumatoidă la vârsta de doar 21 de ani. 

În 1981 el a devenit reporter sportiv la BBC, dar în 1990 a fost concediat atunci când a refuzat să plătească contestatul impozit local - "Poll tax" - impus de guvernul condus de Margaret Thatcher, spunând că preferă să meargă la închisoare decât să-l achite. 

Perioada de după BBC a constituit începutul unei cariere de conspiraționist care l-a făcut pe Icke vestit în întreaga lume, el conferențiind în peste 25 de țări, cu audiențe uneori de mii de persoane. 

Printre teoriile conspirației vehiculate de el sunt faptul că lumea este condusă de reptile, familia regală britanică este compusă din șopârle lungi de trei metri care își schimbă forma și asocierea unor evenimente ca asasinarea lui John Kennedy și a prințesei Diana, atentatele din 11 septembrie 2001 din Statele Unite și 7 iulie 2005 din Londra și multe altele cu Iluminații.