Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mesaj de Paștele catolic și de Florii din partea președintelui Iohannis

iohannis_presidency.ro_.jpg

Image source: 
presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de Paşte pentru cei care sărbătoresc Învierea în noaptea de sâmbătă spre duminică, dar şi pentru comunitatea ortodoxă, care celebrează Floriile. Șeful statului a vorbit despre provocările din prezent, privind epidemia cu noul coronavirus, dar și despre speranţa "de a fi împreună din nou".

Preşedintele Klaus Iohannis le urează credincioşilor romano-catolici, reformaţi, unitarieni şi evanghelici ca sărbătorile pascale să aducă tuturor alinare şi puterea de a trece cu bine peste orice provocări. El s-a declarat convins că, uniţi şi încrezători în viitor, vom ieşi întăriţi din această grea încercare. "Credincioşilor romano-catolici, reformaţi, unitarieni şi evanghelici le doresc să primească Învierea Domnului cu sănătate, pace sufletească, speranţă şi grijă faţă de semeni. Chiar dacă aceste sfinte sărbători ne găsesc departe de cei pe care ni i-am dori alături, puterea credinţei noastre ne uneşte sufleteşte şi ne dă speranţa că în curând vom putea fi împreună din nou", a afirmat şeful statului.Șeful statului s-a adresat și comunități ortodoxe care duminică celebrează Floriile, şi a vorbit despre speranţa "de a fi împreună din nou".

"Vreau să transmit cele mai călduroase urări şi credincioşilor ortodocşi, greco-catolici, armeni şi cultelor neo-protestante care celebrează în această duminică Floriile - sărbătoarea smereniei şi iubirii", a spus preşedintele.

De asemenea, Klaus Iohannis a vorbit şi despre provocările din prezent, privind epidemia cu noul coronavirus.

"Dragi români, fie ca sărbătorile pascale să ne aducă tuturor alinare şi puterea de a trece cu bine peste orice provocări. Sunt convins că uniţi şi încrezători în viitor vom ieşi întăriţi din această grea încercare", a afirmat şeful statului, care la finalul mesajului a transmis "Cristos a înviat!" în limbile română, germană şi maghiară.