Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


COVID-19| Premierul britanic, Boris Johnson, a fost externat

boris_johnson_coronavirus.jpg

Boris Johnson
Sursa imaginii: 
Andrew Parsons / No. 10 Downing Street

Șeful guvernului de la Londra nu-și va relua imediat munca, la recomandările echipei medicale care s-a ocupat de sănătatea sa.

Premierul britanic, Boris Johnson, a fost externat duminică, dar nu îşi va relua deocamdată activitatea întrucât contiună recuperarea pentru a se vindeca de coronavirus, anunţă Guvernul Marii Britanii.

"Premierul a fost externat şi continuă recuperarea în reşedinţa din Chequers. Pe baza recomandărilor echipei medicale, premierul nu va reveni imediat la lucru. Le mulţumeşte tuturor celor de la Spitalul St Thomas penru îngrijirile excelente. Toate gândurile sale se îndreaptă spre cei afectaţi de această boală", a comunicat Downing Street, conform postului Sky News preluat de Mediafax. Boris Johnson a vorbit despre îngrijirile "exemplare" de care a beneficiat, spunând că le datorează "viaţa" medicilor şi asistenţilor medicali.

Politicianul conservator, diagnosticat cu noul coronavirus, a fost transferat luni seară la terapie intensivă, din cauza deteriorării stării de sănătate.

Boris Johnson, în vârstă de 55 de ani, a fost internat în urmă cu o săptămână, din raţiuni de precauţie, în Spitalul "St Thomas" din Londra, având "simptome persistente".