Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Tăriceanu la RFI: Prelungirea stării de urgență este inoportună, vom vota împotrivă

Prelungirea stării de urgență este inoportună, declară la RFI președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Parlamentul urmează să voteze joi decretul președintelui Klaus Iohannis prin care starea de urgență este extinsă cu 30 de zile, până la jumătatea lunii mai.

Călin Popescu Tăriceanu se opune prelungirii stării de urgență, pe fondul coronavirusului: ”Primul lucru pe care vreau să-l subliniez este că nu se votează decretul, ci se votează instituirea măsurii de prelungire a stării de urgență. Decretul excede cadrul constituțional, are o serie de prevederi care intră în domeniul legislativ și domeniul legislativ este apanajul exclusiv al Legislativului (...). Având în vedere faptul că sunt o serie de considerente pentru care noi cei de la ALDE și eu și colegii mei considerăm ca inoportună prelungirea stării de urgență, noi vom vota în Parlament împotrivă”.

Liderul ALDE precizează care sunt motivele pentru care se opune prelungirii stării de urgență: ”Sunt județe în care epidemia de coronavirus este practic inexistentă și acesta este motivul pentru care ar fi fost potrivit ca eventuala prelungire a stării de urgență să se facă, dar nu pe întreg teritoriul României, astfel încât în județele neafectate activitățile să poată fi reluate”.