Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ilie Bolojan, primar Oradea: Relaxarea treptată a restricțiilor, fezabilă după 1 mai

Ilie Bolojan relaxare restrictii fezabila mai.jpg

Primarul Ilie Bolojan speră într-o relaxare a restricțiilor în luna mai (Sursa foto: Facebook/Ilie Bolojan)
Ilie Bolojan, fost primar al Municipiului Oradea, acum președinte al Consiliului Județean Bihor

O eventuală relaxare treptată a restricțiilor legate de coronavirus ar fi fezabilă după data de 1 mai. O spune la RFI primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, care consideră că o măsură de acest gen va putea fi aplicată în unele regiuni ale țării, în funcție de evoluția crizei.

Orașul Oradea poate fi privit ca un exemplu de bune practici în gestionarea epidemiei de coronavirus la nivel local.

Primăria a cumpărat echipament medical direct din China și a reorganizat spitalele cu mai multă ușurință, întrucât toate se află în subordinea municipalității.

În plus, Primăria municipiului Oradea se gândește să instaleze termometre la intrarea în supermarketuri și la urcarea în mijloacele de transport în comun.

Primarul Ilie Bolojan e de părere că restricțiile legate de coronavirus ar putea fi relaxate parțial, după data de 1 mai: ”Noi spre exemplu am pus la dispoziția marilor angajatori, cei care din punctul nostru de vedere au peste 50 de angajați, termometre gratuite cu care să facă trierea în companii, încercăm să punem aceste termometre inclusiv la intrarea în supermarketuri, la urcarea în mijloacele de transport în comun, va trebui să punem la dispoziția populației măști (...). Treptat-treptat, cu măști pe față, cu anumite activități economice redeschise, din punctul meu de vedere, văd fezabil ca după data de 1 mai, treptat-treptat, să se treacă la repornirea economiei, pentru că nu numai în Oradea, dar în Oradea de exemplu avem peste 10.000 de oameni în șomaj tehnic, avem antreprenori care au linii de credit, care plătesc chirii. Deci cu cât vom reuși să redeschidem mai repede activitatea economică și cea socială, cu atât efectele acestui blocaj vor fi mai mici”.