Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Coronavirus UK: "Boris Johnson a fost un pacient ca oricare altul"

jenny-mcgee.jpg

Jenny McGee
Asistenta medicală Jenny McGee a fost lăudată de prim ministrul Boris Johnson
Sursa imaginii: 
Sky News

Boris Johnson a fost doar "un pacient ca oricare altul pentru care am încercat să facem tot posibilul”, a spus asistenta care a contribuit la salvarea vieții prim ministrului britanic bolnav de Covid-19. El a fost internat șapte zile și a stat trei zile la terapie intensivă. 

Jenny McGee, originară din Noua Zeelandă, a fost lăudată de premierul Johnson pentru că a stat lângă patul său "când lucrurile ar fi putut lua orice turnură”, în timp ce se afla în terapie intensivă cu Covid-19.

După ce a fost lăudată de premierul Johnson într-un videoclip, care a mulțumit personalului Serviciului Național de Sănătate (NHS), doamna McGee, a devenit cunoscută la nivel mondial drept "Jenny din Noua Zeelandă”.

Ea a spus că laudele premierului au venit "total din senin”, adăugând că prima ei reacție când i s-a spus aceasta a fost că prietenii ei făceau o "glumă” pe seama ei. "Nu mi-a venit să cred ce a spus la televizor”, a adăugat ea, în interviul acordat televiziunii publice din Noua Zeelandă.

Ulterior ea a primit un mesaj de mulțumire din partea "eroinei” sale, premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern.

Dna McGee a refuzat să comenteze detaliile tratamentului aplicat premierului, dar a respins orice afirmație potrivit căreia acesta ar fi fost mutat la secția de terapie intensivă de la Spitalul St Thomas 'din Londra, deși simptomele sale nu o justificau.

"Luăm foarte în serios pe oricine vine la terapie intensivă, este înspăimântător pentru pacienții care vin la noi așa că îi luăm foarte în serios și el ar fi avut absolută nevoie să fie acolo”, a spus ea.

Premierul Johnson se află acum în recuperare după cele șapte zile petrecute în spital de unde a fost externat pe 12 aprilie. El testase pozitiv pentru Coronavirus pe 27 martie și a fost internat după agravarea simptomelor.