Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Orban: Măști gratuite pentru cei fără venituri, în baza unor anchete sociale

orban_poza.jpg

Premierul Ludovic Orban
Image source: 
Facebook/Guvernul României

Premierul Ludovic Orban a anunțat, vineri seara, că statul va asigura măştile necesare purtării în spaţii publice doar pentru persoanele aflate în pragul sărăciei. În ceea ce privește resticțiile impuse prin ordonanțele militare, acestea vor fi ridicate gradual, a spus Ludovic Orban. 

„Este o măsură necesară în spaţii închise. Pentru persoanele care nu au venituri pregătim un mecanism de distribuţie în care persoanele care nu au venituri, care se află sub pragul sărăciei în baza anchetelor sociale, vom stabili un mecanism de punere la dispoziţie a acestor măşti. În ceea ce priveşte ceilalţi cetăţeni vor trebui să îşi achiziţioneze măşti”, a declarat Ludovic Orban, la Antena 3.

În ceea ce privește resticțiile impuse prin ordonanțele militare, acestea vor fi ridicate gradual, începând cu 15 mai, a spus Ludovic Orban.  "Avem o analiză în curs de realizare pe fiecare măsură restrictivă. Analizăm eliminarea fiecărei restricţii din punct de vedere al riscului epidemiologic sau al efectului economic sau de altă natură. Analiza e în curs de realizare. Sper să nu fie necesar să amendăm pe nimeni. Eu nu îmi doresc să amendeze poliţia sau jandaermeria pe nimeni. Eu îmi doresc ca toţi cetăţenii să respecte măsurile. Nu va mai exista nicio restricţie în ceea ce priveşte libertatea de mişcare. Nu va trebui să mai dăm nicio declaraţie. O să rămână anumite restricţii”, a mai spus premierul.