Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Iohannis: PSD se luptă ca să dea Ardealul ungurilor

iohannis.jpg

Image source: 
presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat, miercuri, în termeni duri, proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc, susţinând că PSD a ajutat UDMR să treacă acest act normativ în Camera Deputaţilor, transmite Agerpres.

"Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege prin care dă autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD. Este incredibil ce înţelegeri se fac în Parlamentul României. (...) Marele PSD se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor", a spus şeful statului într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

”Asta se întâmplă când în Parlament există o majoritate toxică. De aceea am cerut alegeri anticipate. Acest partid nu trebuie să mai decidă viitorul țării”, a adăugat el.

 

 

În replică, liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că preşedintele Klaus Iohannis ştia că PSD este împotriva proiectului privind autonomia Ţinutului Secuiesc, adăugând că "ieşirea de astăzi a preşedintelui Iohannis arată cât de jos poţi să ajungi în politică. Este o ieşire care descalifică total funcţia prezidenţială!".

La rândul său liderul UDMR Kelemen Hunor afirmă că preşedintele Klaus Iohannis a avut o ”declaraţie nedemnă” pentru un preşedinte: ”Iohannis a avut o declaraţie nedemnă pentru un preşedinte, cu un mesaj tipic PRM-ist violent şi periculos. De la microfonul Cotroceniului se instigă împotriva maghiarilor. Să prezinte scuze...”

Proiectul de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc a trecut tacit, deci fără dezbateri, marți, prin Camera Deputaților.

Senatul are ultimul cuvânt, iar subiectul este pus pe agenda Camerei Superioare miercuri, de la ora 14