Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Attila Korodi (UDMR): Derapajele președintelui Iohannis nu vor rămâne fără ecouri în Europa

Acces institutii stat certificat verde primarie Miercurea Ciuc.jpg

Attila Korodi a reorganizat activitatea Primăriei din Miercurea Ciuc (Foto: arhivă RFI)
Attila Korodi a reorganizat activitatea Primăriei din Miercurea Ciuc (Foto: arhivă RFI)

Scandalul legat de proiectul privind autonomia Ținutului Secuiesc este unul artificial, declară la RFI deputatul UDMR Attila Korodi. El afirmă că reacția dură a șefului statului pe acest subiect nu este una tocmai europeană.

Attila Korodi spune că ”domnul Iohannis s-a comportat ca un președinte al unei zone care este departe de zona Europei moderne, un președinte care nu reușește să-și stabilească prioritățile, conform unei agende normale din Europa și din UE”.

Deputatul UDMR declară că derapajele președintelui nu vor rămâne fără ecouri în plan european: ”Trebuie să facem o distincție majoră, gestul președintelui nu este gestul PNL, noi încercăm să avem dialog cu PNL, cum încercăm să avem cu toate partidele, dar suntem parte din aceeași familie politică europeană și dorim să și rămânem în aceeași familie, dar domnul președinte trebuie să-și asume aceste derapaje și în spațiul european, pentru că nu o să rămână fără ecouri”.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat miercuri după adoptarea tacită în Camera Deputaților a proiectului de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc că ”este incredibil ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, Guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor. Jó napot, Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orbán, în schimbul acestei înțelegeri?”.

Documentul a fost respins miercuri de Senat, forul decizional.