Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Marcel Vela la RFI: Le mulțumesc românilor, pentru că au fost responsabili de 1 Mai

marcel_vela_romani_responsabili_mai.jpg

Marcel Vela, ministrul de Interne
Sursa imaginii: 
gov.ro

Românii au dat dovadă de responsabilitate în week-end-ul de 1 Mai, declară la RFI ministrul de Interne, Marcel Vela. El le mulțumește celor care au respectat măsurile impuse de autorități și speră de asemenea că după 15 mai vor exista premise pentru o ridicare treptată a restricțiilor impuse pe fondul coronavirusului.

Marcel Vela le mulțumește românilor conștiincioși și responsabili: ”Românii au fost foarte conștiincioși în perioada sărbătorilor pascale. Pot spune că și acum, în week-end-ul acesta de 1 Mai au fost la fel de responsabili, lucru pentru care le mulțumesc tuturor”.

Ministrul de Interne spune că ”există șansa și perspectiva ca din 15 mai să se relaxeze unele lucruri, pentru că fiecare își dorește acest lucru, inclusiv eu, ca să fiu sincer. Problema este și fac un apel la toată lumea că în următoarele două săptămâni, 14 zile, virusul nu se odihnește, adică nu stă relaxat că vine 15 mai și noi vom avea relaxări de anumite activități sau anumite acțiuni. În contextul acesta, este extrem, dar extrem de important ca în următoarele două săptămâni să nu avem o evoluție crescută a bolii în România, a cazurilor care se vor înregistra pe statistica din țara noastră”.