Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Liviu Pop: Decizia CEDO în cazul Kovesi nu ne spune că PSD-ul a greșit

Liviu Pop an scolar elevi clasa.jpg

Liviu Pop critică Guvernul Orban, pentru ”haosul” legat de începerea școlii (Sursa foto: Facebook/Liviu Pop)
Liviu Pop critică Guvernul Orban, pentru ”haosul” legat de începerea școlii (Sursa foto: Facebook/Liviu Pop)

PSD nu are ce să-și reproșeze, după ce judecătorii CEDO au stabilit că revocarea Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA a fost abuzivă. Senatorul social-democrat Liviu Pop susține la RFI că de fapt Curtea Europeană a Drepturilor Omului ar fi taxat decretul prezidențial de demitere a lui Kovesi. De precizat că procedura de revocare fusese începută de ministrul Justiției din Guvernul PSD, Tudorel Toader.

Liviu Pop afirmă după decizia CEDO în cazul revocării lui Kovesi că ”de fapt, CEDO ne spune că decretele președintelui României ar trebui să poată fi contestate pe fond în instanță. În fapt, asta ne spune CEDO astăzi, că doamna Kovesi nu a putut să conteste pe fond în instanță un decret al președintelui. Ar trebui ca președintele alături de Guvernul lui să ne spună cum punem în acord decizia CEDO cu privire la posibilitatea contestării unui decret prezidențial în instanță de fond”.

La observația jurnalistului că pasează răspunderea la Cotroceni, deși procedura de revocare a lui Kovesi fusese începută de ministrul Justiției din Guvernul PSD, senatorul a replicat: ”Tot ceea ce a făcut domnul Toader, Guvernul României, în speța doamnei Kovesi a făcut în conformitate cu legislația din România”.

Întrebat dacă PSD-ul a greșit în cazul Kovesi, Liviu Pop a răspuns: ”Nu ne spune decizia Curții că PSD-ul a greșit”.