Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Orban: Mă șochează decizia CCR privind amenzile. E un îndemn la anarhie

orban_1.jpg

Image source: 
Guvernul României

Premierul Ludovic Orban a criticat, miercuri, Curtea Constituțională pentru decizia de astăzi de a declara neconstituționale amenzile majorate pe perioada stării de urgență. Această decizie favorizează o minoritate și împiedică autoritățile să apere sănătatea românilor, a spus premierul. 

 

„Ca și în alte decizii luate de actuala CCR, în perioada lui Dragnea, și decizia asta arată că actuala CCR e de partea celor care încalcă legea, care încalcă reguile, sancționând pe toți cetățenii corecți, care au respecat reglementările, regulile impuse în perioada stării de urgență”, a spus Ludovic Orban. 

El a adăugat că este „șocat” de această decizie care are un „vădit caracter politic”.

„Prin această decizie se poate ajunge la situația în care autoritățile să nu mai poată da amendă pentru regulile stabilite în perioada stării de urgență. Prin această decizie, guvernul, autoritățile se poate spune că aproape sunt împiedicate să apere sănătătatea și viața românilor pe durata stării de urgență”, a argumentat premierul, care a adăugat:  „Este o invitație pentru fiecare român să încalce legea, un îndemn la anarhie”.