Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Stelian Ion (USR): Amenzile din timpul stării de urgență ar putea fi șterse prin act normativ

Stelian Ion temperatura masura non invaziva.jpg

Stelian Ion crede că unele discuții legate de luarea temperaturii la intrarea în magazine sunt hilare (Sursa foto: Facebook/Stelian Ion)
Stelian Ion crede că unele discuții legate de luarea temperaturii la intrarea în magazine sunt hilare (Sursa foto: Facebook/Stelian Ion)

Amenzile primite de populație în timpul stării de urgență ar putea fi șterse prin lege. Varianta este avansată la RFI de către deputatul USR Stelian Ion, după decizia de miercuri a Curții Constituționale a României (CCR).

Stelian Ion consideră că o ștergere a amenzilor date în timpul stării de urgență ar face ca instanțele să nu fie aglomerate de mii de contestări depuse de persoanele care au fost sancționate: ”Sunt cei care au fost deja amendați. Pentru ei nu mai există temei pentru a plăti acele amenzi și ar trebui să gândim, pentru a fi o soluție unitară și a nu-i obliga pe mii de români să facă cereri în instanță și a aglomera foarte mult rolul instanțelor cu astfel de procese, putem să gândim probabil o ștergere a acestor sancțiuni prin act normativ, pentru că altfel nu văd cum să ieșim din acest impas”.

În opinia deputatului USR, dacă amenda ar fi contestată în instanță, ”soluția nu poate fi decât una și aceeași și anume anularea amenzii, pentru că e lipsită de temei”.

Stelian Ion, despre decizia CCR privind amenzile din starea de urgență