Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Lui Marcel Ciolacu i s-a făcut rău în timp ce prezenta programul PSD pentru ieșirea din criză

ciolacuu.jpg

Marcel Ciolacu, liderul PSD
Marcel Ciolacu, liderul PSD
Image source: 
Facebook

Update: Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a precizat că, în acest moment, sănătatea liderului social-democrat Marcel Ciolacu este bună, se află la spital, iar analizele iniţiale care i s-au făcut au ieşit "în regulă", menţionând că acesta nu are un istoric medical şi, probabil, va fi testat şi de COVID-19, deşi nu are niciun fel de simptom.

Update: Atacul nedemn al președintelui Iohannis legat de trădare a avut un impact emoțional, susține purtătorul de cuvânt al PSD Lucian Romaşcanu după ce liderului partidului Marcel Ciolacu i s-a făcut rău, duminică, într-o conferinţă de presă. Lucian Romașcanu a explicat că nu a venit o ambulanţă pentru a-l prelua pe Marcel Ciolacu pentru că acesta a refuzat și că primele analize par să arate că a avut doar o stare de leșin.

"Este un tip robust, sănătos, după cum bine ştiţi. Se întâmplă. Ştiţi cel mai bine cum este sala de presă a PSD, fără aer prea mult, cu multă căldură, probabil că asta şi cu presiunea din ultimele luni să-şi fi spus cuvântul. (...) Nu are niciun istoric medical, analizele sunt în regulă, coronavirus nu este, probabil că va fi testat, nu are niciun fel de simptom de această suferinţă. Deci, totul e în regulă, l-aţi văzut, a plecat pe picioare. (...) E un incident, sper să rămână un incident şi lucrurile să reintre în normal începând chiar de astăzi", a menţionat Romaşcanu.

El a mai spus că Marcel Ciolacu nu s-a plâns de activitatea depusă.

"Nu este genul care să se plângă, a gestionat foarte bine toată presiunea. Sigur, au fost şi atacuri nedemne, şi vorbesc de cel al preşedintelui Klaus Iohannis legat de trădare, care au avut un impact emoţional, dar nu şi-a pus amprenta asupra sănătăţii fizice, cel puţin până astăzi", a susţinut Romaşcanu.

Purtătorul de cuvânt al PSD a precizat că sala de presă a PSD nu este un loc confortabil şi de săptămâna viitoare conferinţele de presă ar putea să fie ţinute afară.

Știrea intițială: Președintelui interimar al PSD, Marcel Ciolacu, i s-a făcut rău, duminică, în timpul conferinței de presă în care prezenta programul partidului pentru ieșirea din criză. După circa 10 minute de la momentul în care a intrat în direct, liderul social democrat a început să vorbească cu dificultate și să tremure. Ulterior, el și-a pierdut echilibrul și a intervenit un coleg. Conferinţa a fost întreruptă, fiind iniţial chemată ambulanţa.

Ulterior, Biroul de presă al PSD a confirmat că Marcel Ciolacu şi-a revenit, a părăsit sediul partidului şi urmează să-şi facă un control medical.

Până să i se facă rău, liderul PSD a criticat guvernul și pe președintele Iohannis pentru felul în care au gestionat economia în această perioadă. Astfel, PSD propune programul ”Repornim România”, un pachet de 28 de măsuri economice şi sociale, care va costa, spune Marcel Ciolacu, mai puţin de 8% din PIB și care poate fi finanţat din fonduri interne – 50 la sută şi europene – 50 la sută.

”Am făcut apeluri să punem pauză atacurilor politice şi să găsim împreună cele mai bune soluţii pentru România, dar Iohannis şi Guvernul PNL nu pot depăşi interesele electorale. Au refuzat constant dialogul. Acum nu e campanie electorală, nu se luptă cu PSD. PSD vine cu programul ”Repornim România”. Sunt măsuri pe termen scurt şi mediu, măsuri şoc. Măsuri discutate cu sindicatele, patronatele, oamenii de afaceri şi celelalte partide politice. Le dăm acest proiect gata făcut, trebuie doar să îl implementeze. Nu vrem această luptă politică sterilă care nu ajută deloc românii”, a declarat Ciolacu.

Printre prounerile anunțate de liderul PSD Marcel Ciolacu se numără acordarea de bani firmelor care fac angajări în această perioadă, suspendarea plăţii impozitului pe venit, a contribuţiilor şi taxelor locale pentru turism, transporturi, HoReCa, profesii liberale, dacă menţin locurile de muncă, sau acordarea a 700 de lei vreme de 3 luni familiilor cu venituri mici.

 ”Avem un pachet de 28 de măsuri economice şi sociale care are patru obiective fundamentale: menţinerea puterii de cumpărare a populaţiei, repornirea economiei, protejarea locurilor de muncă şi stimuli economici. Avem un pachet de 28 de măsuri care va asigura repornirea imediată a activităţii economice pentru sectoarele cele mai afectate de Covid, care reprezintă 45 de miliarde de euro, vorbim de 20% din PIB şi un milion de locuri de muncă din sănătate, turism, Horeca, agricultură, industrie auto sau electrocasnice. Toate ar începe să funcţioneze imediat. Este un pachet de măsuri ce poate fi finanţat 50% din fonduri interne şi 50% din fonduri europene şi care va costa mai puţin de 8% din PIB”, a declarat preşedintele interimar al PSD.