Dan Barna la RFI: USR nu va vota moțiunea anti-Cîțu, PSD nu are căderea morală să se plângă

Barna sustin Vlad Voiculescu treaba grea.png

Dan Barna îl susține pe Vlad Voiculescu
Dan Barna îl susține pe Vlad Voiculescu

USR nu va vota moțiunea simplă a PSD la adresa ministrului de Finanțe, Florin Cîțu. Iată ce declară la RFI liderul Uniunii Salvați România, Dan Barna, în contextul în care documentul urmează a fi dezbătut luni în plenul Camerei Deputaților.

Social-democrații îi reproșează lui Florin Cîțu că nu a luat măsuri pentru sprijinirea mediului de afaceri afectat de criza Covid-19.

Dan Barna admite că Guvernul Orban are o problemă la acest capitol: ”Aceasta e problema cea mai importantă. Dacă este să discutăm despre această criză, ea are două componente: componenta medicală (...) și zona economică, unde din păcate și acesta este cel mai mare eșec al Guvernului, zona economică, unde măsurile de sprijin pentru sectorul privat nu au apărut, sunt mai mult declarative, IMM Invest este un program foarte frumos, dar s-a născut gata mort. Nu doar că nu există o viziune și un plan, nici măsurile puține care sunt luate nu sunt aplicate”.

Dan Barna precizează că USR nu va vota moțiunea simplă anti-Cîțu depusă de PSD: ”Noi nu vom vota alături de PSD această moțiune, pentru simplul motiv că PSD chiar nu are căderea morală să se plângă, după ce a lăsat dezastru în finanțe și în administrarea țării, adică să vină acum PSD să ne dea lecții de moralitate economică e o bătaie de joc, fără doar și poate”.