Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Declarația pe propria răspundere ar putea fi necesară și după 15 mai. Orban: Decizia va fi luată de CNSSU

orban.jpg

Premierul Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că, deocamdată nu s-a luat o decizie finală în privința eliminării declarației pe propria răspundere, necesară pentru deplasarea în perioada stării de alertă, respectiv după 15 mai. O decizie în acest sens va fi luată de Consiliul Național pentru Situații Speciale de Urgență, după declararea stării de alertă, a punctat premierul.

”Referitor la decizia dacă va fi sau nu va fi necesară declarația, decizia va fi luată de Consiliul Național pentru Situații Speciale de Urgență, după declararea stării de alertă. Există opinii pe tema asta. Până la urmă va prevala decizia Consiliului Național pentru Situații Speciale de Urgență și o vom anunța public, în mod evident, în timp util, astfel încât oamenii să știe despre ce e vorba.

Ce este cert: vor exista motive care sunt deja publicate pe site-ul Ministerului Afecerilor Interne, le-am prezentat public. Pentru deplasarea în afara localității, de asemenea ne gândim pentru arealurile metropolitane, unde practic există o legătură extrem de apropiată, să nu existe astfel de restricții, pentru că sunt foarte mulți care lucrează, să spun, în arealul metropolitan, în afara capitalei reședință de județ, cum e cazul Pitești-Miovei, de exemplu, astfel încât să nu existe restricții în ceea ce este considerat un areal metropolitan rezonabil.” a declarat Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban şi ministrul Transporturilor Lucian Bode a participat, luni, la semnarea contractului de execuţie a secţiunii 5 Curtea de Argeş – Piteşti, a Autostrăzii Sibiu – Piteşti.