Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Regula distanței sociale, încălcată flagrant de parlamentari. Expert: ”Un semnal foarte prost”

Aproximativ zece deputați stau aproape unul de celălalt la tribuna Parlamentului, încălcând regula distanței sociale (captură video)

Mai mulți deputați au fost surprinși în filmările video de la Parlament în timp ce discutau la prezidiu, foarte aproape unii de alții, încălcând astfel regula distanțării sociale de 1,5 metri.

Regula distanțării sociale pare să nu fie luată în serios în Camera Deputaților.

La ședința de miercuri, în care aleșii au dezbătut și votat legea privind starea de alertă, mai mulți parlamentari au putut fi văzuți stând foarte aproape unul de celălalt, mai exact la doar câțiva centimetri unul de altul.

În cel puțin două rânduri, au putut fi văzuți 10-11 deputați la prezidiu, discutând între ei, fără să păstreze distanța.

Asta în condițiile în care autoritățile și medicii cer insistent populației să păstreze distanța de cel puțin 1,5 metri.

Mai mult, doar unii deputați purtau mască de protecție. Alții o purtau doar la gură, nu și la nas, în timp ce câțiva purtau masca sub bărbie sau deloc.

Directorul executiv al Centrului pentru Inovare Publică, Ovidiu Voicu, spune la RFI că ”este un semnal foarte prost. De altfel și premierul, cel mai des când îl vedem, nu are nici un fel de măsură de protecție. Dar să ne aducem aminte că unul dintre primii infectați și care nici măcar nu a declarat a fost un senator, care a și făcut să fie închis Parlamentul câteva zile sau să inventeze niște proceduri de lucru la distanță, pentru că el nu a spus că are simptome, nu a spus că a călătorit în străinătate și a mers la întâlnirile Parlamentului. Vorbim de aceeași clasă politică. Ei nu au fost în stare să facă un lucru ceva mai complicat din punct de vedere intelectual, adică să pună în acord legislația cu Constituția timp de 17 ani. Iată că nu sunt în stare să facă nici lucruri simple din punct de vedere intelectual, adică să respecte niște reguli simple”.

 
Ovidiu Voicu, despre parlamentarii care au încălcat regula distanței sociale