Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


L. Orban: Vom menține terasele închise

orbanludovic-768x511.jpg

Ludovic Orban
Premierul Ludovic Orban
Image source: 
site-ul Guvernul României

Premierul Ludovic Orban a anunțat duminică seara, după ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență, că terasele vor rămâne deocamdată închise. Hotărârea de Guvern prin care să se pună în vigoare prevederile legii referitoare la starea de alertă va fi adoptată luni dimineață, a mai spus premierul.

Premierul a explicat că articolul 8 din legea pentru starea de alertă prevede posibilitatea acestei măsuri. Ludovic Orban a mai anunțat că luni a convocat la ora 7:30 Consiliul Național pentru Situații de Urgență, iar la ora 8:00 va fi o ședință de guvern la care va fi adoptată Hotărârea de Guvern prin care să se pună în vigoare prevederile legii referitoare la starea de alertă.

„Hotărârea de Guvern, conform legii, este actul normativ prin care am decis să instituim starea de alertă odată cu intrarea în vigoare a legii”, a spus Ludovic Orban. El a precizat că Hotărârea de Guvern va cuprinde tot ceea ce prevede legea, planul de măsuri cu cele trei anexe.

Primăria Capitale a retras autorizaţia de funcţionare în cazul a două terase din parcul Herăstrău, unde sute de tineri s-au adunat sâmbătă noaptea la o petrecere în aer liber.

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a anunţat că cele două terase nu aveau voie să vândă mâncare, nici măcar la pachet.

„Am dispus anularea autorizaţiei pentru funcţionarea teraselor celor două societăţi comerciale a căror inconştienţă este fără limită, iar măsurile pe linie de ordine publică şi răspundere penală sunt la îndemâna organelor MAI. Ei nu erau autorizaţi să vândă mâncare la casă, erau autorizaţi pentru servire la masă, nu pentru a da mâncare la pachet”, a declarat Aurelian Bădulescu, citat de Mediafax.ro.

El a spus că, de duminică, poliţiştii îşi vor înteţi controalele la terasele din Bucureşti.