Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Alina Gorghiu (PNL): Nu toți românii vor primi măști gratuite. Problema, tranșată joi de Guvern

Alina Gorghiu demisie Vlad Voiculescu.jpg

Alina Gorghiu: Coaliția e mai solidară (Sursa foto: Facebook/Alina Gorghiu)
Alina Gorghiu: Coaliția e mai solidară (Sursa foto: Facebook/Alina Gorghiu)

Doar categoriile defavorizate vor primi măști gratuite de protecție împotriva coronavirusului, declară la RFI senatoarea PNL Alina Gorghiu. Asta după ce Senatul a decis marți, în calitate de primă Cameră sesizată, că toți românii vor primi gratuit măști. Proiectul aparține PSD și Pro România.

Alina Gorghiu spune că ”PSD în momentul acesta nu are nici o idee sau nici un gând să fie constructiv, ci e într-o competiție oarbă, aș putea spune, cu Guvernul. Vă amintesc că încă de săptămâna trecută, Guvernul Orban a anunțat că va pune la dispoziția categoriilor defavorizate, printr-o Hotărâre de Guvern, un număr de măști, astfel încât să suplinească imposibilitatea acestora de achiziționare. Cum anunță Guvernul ceva într-o săptămână, PSD, prin inițiatorii clasici, Ciolacu, Tăriceanu, Ponta, depune câte o inițiativă legislativă, înmulțind cu zece măsura respectivă”.

Senatoarea precizează că problema măștilor gratuite va fi tranșată joi de Cabinetul Orban: ”Veți vedea pe masa Guvernului chiar în această săptămână Hotărârea de Guvern și subiectul va fi tranșat și rezolvat. În opinia mea, din păcate, PSD și-ar fi dorit ca după această perioadă de urgență, să iasă foarte prost România, și-ar fi dorit ca Guvernul să-și rateze misiunea de gestionare responsabilă a acestei situații de pandemie și acum este tare amărât și ne amenință cu moțiunea de cenzură”.

 

”Guvernul este cel care decide”

 

Alina Gorghiu explică de ce s-au abținut la vot senatorii PNL: ”Ne-am abținut la vot, pentru că acest proiect este unul pe care în mare parte și Guvernul îl va acoperi. În momentul în care Guvernul va da Hotărârea de Guvern joi, subiectul rămâne deja rezolvat. Guvernul va avea acest cuvânt joi, în ședință de Guvern. Aseară (marți-n.r.) am avut un BPN, premierul a reconfirmat faptul că joi va rezolva acest subiect, de altfel spunând-o public încă de săptămâna trecută (...). Managementul de criză și măsurile care țin de management în general nu pot fi rezolvate în Parlament. Parlamentul este legiuitor, Parlamentul creează cadrul, Guvernul este cel care decide și pune în aplicare legile pe care Parlamentul le ia. El este cel care vine cu Hotărâri de Guvern, el este cel care ia măsuri rapide, el este cel care se sfătuiește cu epidemiologii, el este cel care ia informații din teren. Parlamentul nu are această capacitate”.

 
Alina Gorghiu, despre acordarea de măști gratuite pentru populație, conform deciziei Senatului