Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Kelemen Hunor: Alegeri locale în octombrie, parlamentare în decembrie

Kelemen Hunor condamnati colaborare alegeri.jpg

Președintele UDMR Kelemen Hunor
Image source: 
Facebook/UDMR

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, declară la RFI că în opinia sa este posibilă organizarea alegerilor locale în octombrie și a celor parlamentare la sfârșit de noiembrie-început de decembrie. Parlamentul este cel care va decide data alegerilor, nu Guvernul, potrivit unei modificări operate recent în Legislativ. Actul normativ a fost însă atacat de PNL la CCR.

Kelemen Hunor crede că ar fi posibilă organizarea alegerilor locale în octombrie: ”Este posibil, absolut, dacă ne permite situația epidemiologică. Acest lucru nu depinde chiar nici de Parlament, nici de Guvern, nu depinde de noi, nu știm cum va evolua, știm încă foarte puțin despre acest virus și despre această boală, dar dacă lucrurile se vor îmbunătăți, atunci se poate, sfârșit de septembrie-început de octombrie, în octombrie să facem alegerile locale și în decembrie, alegerile parlamentare”.

Liderul UDMR precizează că ”alegerile parlamentare oricum nu pot fi amânate mai mult de trei luni de zile, conform Constituției și asta ar însemna în martie să avem alegeri, în ianuarie-februarie să avem campania electorală, chiar nu este o perioadă potrivită din punctul meu de vedere, așa că eu aș insista dacă se poate, dacă vom fi întrebați, dacă va exista un dialog, să avem alegerile parlamentare la sfârșit de noiembrie-început de decembrie, la expirarea mandatului de patru ani al Legislativului”.