Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Valeriu Steriu: PSD susține impozitarea tuturor pensiilor speciale

Mai multe proiecte legate de pensiile speciale au fost depuse de-a lungul timpului la Parlament (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)

PSD nu susține proiectul de lege anunțat de PNL, prin care ar fi abrogate prevederile legate de pensiile speciale ale parlamentarilor. Deputatul Valeriu Steriu spune la RFI că social-democrații își vor susține în Parlament propriul proiect, ce prevede impozitarea tuturor pensiilor speciale.

Valeriu Steriu declară că ”PSD-ul a propus un proiect mult mai solid, de impozitare pentru toate pensiile speciale, nu pentru cele ale parlamentarilor, pe care probabil după aceea va veni tot PNL-ul și le va ataca la CCR, unde iarăși nu vor trece. Noi am spus o chestie mult mai simplă: hai să le impozităm pe toate, să găsim o cifră de bun simț pe care s-o punem și să aducem o contribuție solidă la buget și într-adevăr, în felul acesta, printr-o OUG, așa cum promiteau la începutul preluării Guvernului cei din PNL, că în 30 de zile vor rezolva, printr-o OUG chiar n-am avea nici un fel de împotrivire, nu va putea fi atacată la CCR și își va putea face efectul chiar din acest an. Deci acest populism, hai să vedem cine mai depune un proiect de eliminare de pensii pentru unii sau pentru alții se va izbi întotdeauna de deciziile CCR, care vor fi aceleași”.

Întrebat dacă PSD susține proiectul PNL privind pensiile speciale ale parlamentarilor, deputatul a răspuns: ”Îl susținem pe al nostru, care este mult-mult mai important și mai plin de șanse să treacă”.