Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Pensiile speciale: ”În Parlament e un concurs de popularitate între partide”

pensii_speciale_parlament_concurs_popularitate.jpg

Parlamentul are pe masă mai multe proiecte privind pensiile speciale (Sursa foto: Facebook/Camera Deputaților)
Parlamentul are pe masă mai multe proiecte privind pensiile speciale (Sursa foto: Facebook/Camera Deputaților)

Avalanșă de proiecte în Parlament pe tema pensiilor speciale. PNL a anunțat că a depus o inițiativă ce abrogă reglementările privind pensiile speciale ale parlamentarilor. Trebuie spus că mai sunt cel puțin trei proiecte pe subiectul acesta, depuse de PSD, USR și UDMR. Social-democrații de exemplu nu agreează inițiativa liberalilor, ci merg mai degrabă pe varianta impozitării tuturor pensiilor speciale.

Directorul executiv al Centrului pentru Inovare Publică, Ovidiu Voicu, spune la RFI că asistăm la o competiție pe tema pensiilor speciale, cu șanse de concretizare destul de slabe: ”Explicația este foarte simplă și este una de concurs de popularitate. Pensiile speciale sunt un privilegiu și în general, privilegiile ne enervează pe noi, pe cetățeni, iar politicienii acum în pragul alegerilor vor să ne arate că se ocupă de lucrurile care ne enervează și eventual le rezolvă”.

”Mai mult ca oricând ne enervează privilegiile în perioada aceasta în care vorbim foarte mult de solidaritate, de trecerea împreună peste o criză și atunci probabil că fiecare partid are propriile sondaje care îi arată că este un subiect important pentru cetățeni și l-am vrea noi, alegătorii, rezolvat. Acum, că ei își doresc cu adevărat să-l rezolve sau nu cred că este altă discuție și eu aș fi mai degrabă pesimist cu privire la un rezultat concret din acest concurs de popularitate, până la urmă”, declară analistul.

 
Ovidiu Voicu, despre numărul mare de proiecte din Parlament privind pensiile speciale