Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Coronavirus UK: Regina iese din carantină și călărește un ponei

regina_ponei.jpg

Regina Elisabeta a II-a
Regina Elisabeta a ieșit din carantină și călărește un ponei la Castelul Windsor
Sursa imaginii: 
PA

Regina Elsiabeta a II-a a Marii Britanii a ieșit din carantina impusă de pandemia de Coronavirus și a călărit un ponei în grădinile Castelului Windsor. Suverana în vârstă de 94 de ani a stat în autoizolare timp de mai bine de două luni. 

Regina a fost fotografiată călărind un ponei în vârstă de 14 ani, numit Balmoral Fern, la sfârșitul săptămânii. Ea călărește regulat pe spațiile din jurul castelului Windsor, situat la 35 de kilometri vest de Londra, despre care se spune că este reședința ei regală preferată.

Suverena s-a izolat acolo cu soțul ei, ducele de Edinburgh, în vârstă de 98 de ani, și un număr redus de personal. Ea este un pasionat de cai și crescător de cai de curse.

Regina și-a îndeplinit sarcinile oficiale cu o zi înainte de plecarea planificată de la Palatul Buckingham din Londra pe 19 martie, dar și-a ținut audiența săptămânală cu premierul Boris Johnson la telefon.

În ultimele două luni Regina a făcut două rare adresări televizate către națiune în timpul carantinei.

În prima, ea a spus că Marea Britanie "va reuși” în lupta sa împotriva virusului și a mulțumit oamenilor pentru respectarea regulilor guvernamentale de a rămâne acasă.

Mesaje video

Aceasta a venit la mai puțin de o săptămână după ce fiul ei, Prințul moștenitor Charles, a ieșit din autoizolare, în urma diagnosticării cu Coronavirus.

Membri de frunte ai familiei regale
Membri de frunte ai familiei regale au adresat un mesaj video cu prilejul Zilei Internaționale a Asistenților Medicali
Sursa imaginii: 
PA

În cea de-a doua, ea a dat o adresare însuflețită pentru a marca 75 de ani de la Ziua Victoriei în Europa, lăudând răspunsul Marii Britanii la epidemia de Coronavirus care a umplut străzile goale cu "dragoste".

Membrii familiei regale au transmis, de asemenea, mesaje de mulțumire și sprijin lucrătorilor-cheie și publicului în timpul carantinei.

Regina și alți membri de frunte ai familiei regale au transmis un mesaj video cu prilejul Zilei Internaționale a Asistenților Medicali.

Suverana și-a petrecut ziua de naștere pe 21 aprilie în carantină la Windsor cu Prințul Filip care pe 10 iunie împlinește 99 de ani..

 

 
Ascultați relatarea corespondentului RFI la Londra, Petru CLEJ