Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Emanuel Ungureanu (USR): Premierul Orban nu a înțeles gravitatea simbolică a gestului său

Emanuel Ungureanu USR certificat verde Covid.jpg

Sursa foto: Facebook/Emanuel Ungureanu-arhivă
Sursa foto: Facebook/Emanuel Ungureanu-arhivă

În mintea guvernanților e haos, declară la RFI deputatul USR Emanuel Ungureanu, în contextul relaxării unor restricții de la 1 iunie. Pe de altă parte, parlamentarul îl critică pe premierul Ludovic Orban, după amenda primită de acesta.

Emanuel Ungureanu crede că după relaxarea de la 1 iunie ”avem de-a face cu un sentiment general de reținere, de teamă și există și un haos cât se poate de vizibil în mintea guvernanților, care se transmite și către sistemul HORECA”.

Deputatul USR spune că premierul Ludovic Orban nu a înțeles gravitatea simbolică a gestului său, după ce a fost amendat pentru că a fumat și a stat fără mască în biroul său: ”În condițiile în care premierul tocmai a terminat o chermeză în propriul lui birou, fără nici un fel de măsuri de bun simț, să fumezi și să bei la Guvern și după aceea să vii și să vorbești despre măsuri și siguranță este un pic delicat (...). Ce să vorbească domnul Orban despre distanțare sau despre reguli, când el le-a încălcat împreună cu cei de la vârful statului (...). Aici este o chestiune de onoare, care ar fi trebuit să aibă cu totul alte consecințe. Aici nu suntem egali. Cu cât ai răspundere mai mare în stat, cu atât ești mai responsabil de gesturile tale și ar trebui să fie consecințele cu totul altele. Gândiți-vă la scenă: el vorbește că a chemat un agent, un comisar. Comportamentul lui de după incident a demonstrat că el nu a înțeles gravitatea simbolică a gesturilor pe care le-a făcut”.

 
Emanuel Ungureanu, despre relaxarea de la 1 iunie și amenda primită de Ludovic Orban