Eugen Tomac (PMP, PPE): Parlamentul European va avea un cuvânt greu de spus în privința pachetului de redresare

Eugen Tomac gaze Rusia Viktor Orban.jpg

Eugen Tomac crede că retorica exagerat de optimistă a Guvernului vizavi de iarna care vine nu face bine României
Eugen Tomac crede că retorica exagerat de optimistă a Guvernului vizavi de iarna care vine nu face bine României
Sursa imaginii: 
Facebook/Eugen Tomac

România trebuie să aibă capacitatea să atragă toți banii ce-i revin din pachetul de redresare economică propus recent de Comisia Europeană, spune la RFI eurodeputatul PMP Eugen Tomac, membru al grupului PPE din Parlamentul European. României îi revin teoretic 33 de miliarde de euro.

Eugen Tomac declară că ”Parlamentul va avea un cuvânt greu de spus în ceea ce privește alocarea acestor resurse. Planul propus de Comisia Europeană (...), de a aloca 750 de miliarde de euro, deci un buget extrem de generos, pentru a ajuta economiile UE, vizează și un suport consistent pentru România. Din cei 33 de miliarde de euro destinați României, care vin începând de anul viitor, 20 de miliarde sunt fonduri nerambursabile, bani pe care România îi va primi doar pentru a se dezvolta, doar pentru a ajuta economia, doar pentru a dezvolta infrastructura. Noi am ajuns într-o situație ridicolă, dăm legi în Parlament pentru autostrăzi, le promulgăm, dar nu alocăm nici un cent, cum este autostrada Iași-Tg. Mureș”.

Întrebat dacă personal crede că după discuțiile din Consiliul European și Parlamentul European România va rămâne cu suma de 33 de miliarde de euro, eurodeputatul PMP a răspuns: ”Da, cred. Important este să avem capacitatea să-i atragem pe toți, pentru că sunt bani extrem de utili României”.

 
Eugen Tomac, despre pachetul de redresare economică propus de CE