Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Scandal ireal, cu îmbrânceli și țipete, între Nicușor Dan și Aurelian Bădulescu (video)

scandal_nicusor_dan_aurelian_badulescu.jpg

Aurelian Bădulescu și Nicușor Dan, scandal în Prelungirea Ghencea (Foto: Digi 24)
Aurelian Bădulescu și Nicușor Dan, scandal în Prelungirea Ghencea (Foto: Digi 24)

Candidatul la Primăria Capitalei Nicușor Dan a fost împiedicat vineri dimineață de viceprimarul PSD Aurelian Bădulescu să țină o conferință de presă în aer liber, într-o zonă din Prelungirea Ghencea.

 

 

Candidatul independent la Primăria Capitalei susținut de USR-PLUS și PNL Nicușor Dan și-a instalat un pupitru pe un trotuar plin de gropi și bălți din Prelungirea Ghencea. El urma să prezinte un bilanț critic al primarului Gabriela Firea.

Nicușor Dan a fost însă împiedicat de viceprimarul Aurelian Bădulescu să-și țină conferința de presă. Viceprimarul cunoscut pentru ieșirile sale suburbane la adresa unor adversari politici din Consiliul General al Municipiului București s-a postat lângă Nicușor Dan și a început să vorbească peste el.

Cei doi s-au îmbrâncit în direct în fața camerelor de filmat, după ce viceprimarul apropiat de Gabriela Firea a refuzat să păstreze distanța de doi metri, așa cum îi ceruse candidatul independent.

A urmat o conferință de presă din care nu s-a putut înțelege mare lucru: de fiecare dată când Nicușor Dan lansa câte o critică la adresa primarului Gabriela Firea, Aurelian Bădulescu intervenea și vorbea peste el, luându-i apărarea colegei sale.

Au existat multe momente în care cei doi au vorbit practic unul peste altul, fără să se înțeleagă mai nimic din mesajul pe care dorea să-l transmită candidatul independent la Primăria Capitalei.

Evenimentul a fost ”condimentat” de un bărbat pe scuter, care a oprit lângă cei doi protagoniști și a început să-i ceară socoteală viceprimarului Bădulescu pentru lipsa de reforme din ultimii patru ani.